Informacije o spletni strani

Zasebnost, pogoji poslovanja in piškotki

Upravljalec

To spletno mesto (www.prhomarju.si) upravlja Frančiška Bodlaj, ki je nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji Pr' Homarju, Gradišče 3, 1219 Laze v Tuhinju, matična št.: 2495783000.

Varstvo osebnih podatkov

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679) skrbno varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, za katerega so bili pridobljeni. Dostavni službi bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo).

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:
 • ime in priimek
 • naslov za dostavo
 • kontaktno telefonsko številko
 • naslov elektronske pošte
 • druge podatke, ki jih prostovoljno vnesete v obrazce na spletni strani

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesete, ne odgovarjamo.

Pogoji poslovanja

Fotografije in opisi izdelkov

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju ne sprejemamo.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. Za pravopisne oz. tekstovne napake ne sprejemamo odgovornosti. V primeru, da vam kakšna lastnost izdelkov ni jasna, prosimo, da nas za pojasnilo kontaktirate po elektronski pošti.

Masa artiklov

Zaradi narave izdelave sirov je njihova končna masa variabilna in sicer je dovoljeno odstopanje +/- 10 %. To pomeni da je masa izdelka, ki je definirana kot 400 g, lahko med 360 in 440 g.

Trudimo se, da so kosi vedno v čim ožjem območju okrog deklarirane mase oz. da so rajši malo večji kot manjši.

Cene

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDVja, ker nismo zavezanci za DDV. Cena je za vsak izdelek posebej razvidna iz spletne trgovine. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne. Cene, po katerih kupec izvede dotični nakup, so fiksne s potrditvijo naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen. Cene ne vsebujejo stroška poštnine in drugih storitev - te so navedene posebej.

Postopek naročila

 1. Na spletni strani www.prhomarju.si v meniju izberite opcijo 'Trgovina'.
 2. S klikom na gumb 'V košarico' pri posameznem izdelku, ta izdelek dodate v nakupovalno košarico.
 3. S klikom na 'Pokaži košarico' ali ikono košarice v zgornjem levem kotu spletne strani, si ogledate vsebino nakupovalne košarice. Tu lahko spremenite količino posameznih izdelkov ali izdelek odstranite iz košarice.
 4. Ob Kliku na gumb 'Naprej' se odpre stran, kjer si izberete način dostave/prevzema in plačila ter vnesete podatke potrebne za dostavo/prevzem.
 5. Ob naslednjem kliku na gumb 'Naprej' si ogledate povzetek vašega naročila.
 6. Kadarkoli se lahko s klikom na gumb 'Nazaj' vrnete na prejšnjo stran.
 7. Ob kliku na 'Oddaj naročilo' bo naročilo oddano. Po elektronski pošti boste prejeli povzetek naročila in nadaljnja navodila.

Vklopi razum, zahtevaj racun

Možnosti plačila

Izbirate lahko med negotovinskimi možnostmi plačila: preko neposrednega plačila na TRR ali z uporabo plačilnih kartic preko storitve PayPal. Možno pa je tudi gotovinsko plačilo ob osebnem prevzemu ali plačilo po povzetju v primeru dostave.

Dostava

Naše pošiljke dostavlja Pošta Slovenije.

Za naročila do 50 EUR znaša dostava 4,9 EUR. Za vsa naročila nad 50 EUR je dostava brezplačna.

Ob izbranem plačilu ob prevzemu pošiljke znaša doplačilo 1,5 EUR.

Naročila odpošljemo najkasneje v roku 4 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi vas o tem obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne bi ustrezal, lahko izdelek odstranimo iz naročila ali zamenjamo z drugim podobnim.

Osebni prevzem

Izdelke lahko prevzamete osebno na naši kmetiji ali po vnaprejšnjem dogovoru na drugi lokaciji. Ko bo naročeno blago pripravljeno za prevzem, boste prejeli obvestilo. Ob osebnem prevzemu je na prevzemnem mestu možno le plačilo z gotovino.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, vračilo plačila

Kot kupec imate pravico, da v 14 dneh od prejema blaga na e-naslov sporočite, da odstopate od pogodbe oziroma naročila, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, nam morate blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopate od pogodbe. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago morate vrniti nepoškodovano (pri sirih, pakiranih v vakuumski ovoj, mora biti vakuumska folija nepoškodovana) in nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bili za to sami krivi.

Opravljena plačila vam bomo vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prejeta plačila vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili, razen če izrecno zahtevate uporabo drugačnega plačilnega sredstva in pri tem ne nastanejo dodatni stroški.

V skladu s 3. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov nimate pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, ki je hitro pokvarljiv ali mu hitro preteče rok uporabe.

Spletni piškotki

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.

Uporabljeni piškotki

Ime piškotka Vrsta Opis Trajanje
c_a Lastni Shrani vrednost '1', ko potrdite, da ste videli informativno pasico o uporabi piškotkov na spletni strani. Do izbrisa
php_session Lastni Skrbi za pravilen prikaz spletne trgovine in delovanje košarice v spletni trgovini. 24h

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Piškotke shranjene v vašem brskalniku lahko izbrišete ročno ali pa uporabo piškotkov v celoti onemogočite. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Zgoraj zapisano velja od 1.1.2021 do preklica.