Radi imamo, kar počnemo

Vedno se trudimo ponuditi najboljše

Vsi naši izdelki vsebujejo domače kakovostno mleko tradicionalne prireje, ki je polnejšega okusa in ima bolj hranljivo sestavo kot konvencionalno mleko.

Kaj je tradicionalna prireja mleka?
To je način prireje mleka, kot so ga poznali naši dedki in babice - krave niso krmljene s silažo in fermentirano krmo. V poletnem času je osnovna krma trava s pašnikov, pozimi pa seno z dodatki žit.

Kaj to pomeni pri kvaliteti mleka?
Tak način prehranjevanja živali vpliva na okus in sestavo mleka - mleko ima boljši, bolj poln okus in bolj hranljivo sestavo (višjo vsebnost omega-3 maščobnih kislin, kalcija, magnezija, natrija ter vitaminov B1, B2 in E).

Sire sirimo z 9% alkoholnim kisom slovenskega proizvajalca, sol pa prihaja iz Piranskih solin. Siri zorijo na smrekovih deskah s pridihom gorskega zraka. Pri izdelavi ne uporabljamo nobenih aditivov.

Siri iz kravjega mleka

 • navadni in dimljeni siri
 • navadni in dimljeni siri z dodatki
 • mladi sir
Dodatki: bazilika, česen, čili, drobnjak, mešanica semen (bučna, lanena, sezamova, sončnična), olive, orehi, pekoča paprika, peteršilj, črni in zeleni poper.

Sveži izdelki iz kravjega mleka

 • surovo mleko
 • jogurt
 • sirotka
 • maslo
 • kefir
 • skuta
 • skutin namaz

Izdelki iz kozjega mleka

 • surovo kozje mleko
 • mladi in zorjeni siri
Izdelki iz kozjega mleka so dobavljivi le od začetka junija do konca oktobra.
Siri - navadni, z dodatki, dimljeni
Poleg navadnih, izdelujemo še sire z dodatki (bazilika, česen, čili, drobnjak, mešanica semen, olive, orehi, pekoča paprika, peteršilj, črni in zeleni poper) in pa dimljene sire.


Mladi sir za pečenje
Sir za pečenje je v zadnjem času zelo priljubljena vrsta sira, po katerem rade posegajo tako gospodinje, kakor tudi gostinci in žar mojstri.


Surovo mleko
Dnevno sveže, polnomastno mleko naših krav molznic.


Jogurt - navadni čvrsti in tekoči
Jogurt je eden najstarejših in hkrati najbolj priljubljena vrsta fermentiranih mlečnih izdelkov.


Skuta - albuminska, navadna, namazi
Odlično tekne kar tako – na žlico ali pa namazana na kruh, lahko tudi z zeliščnimi ali zelenjavnimi dodatki. Priljubljena je tudi za pripravo jabolčnega zavitka, pit, sirovih štrukljev, bureka...


Maslo
Ni boljšega kot sveže pečen kruh, namazan z maslom - samostojno ali v družbi marmelade ali medu.


Sirotka
Sirotka je vir beljakovin, ki krepi delovanje imunskega sistema in je odličen probiotik. Uporabimo jo lahko tudi pri peki za boljše testo ali kot začimbo.


Kefir
Kefir je kisel in osvežujoč fermentirani mlečni napitek. Kefir se uporablja tudi za pripravo juh, solatnih prelivov, sladoleda, tort, kruha, kot dodatek k pečenkam, zrezkom in sirom.


Kozje mleko
Je lahko prebavljivo in vsebuje manj holesterola. Brez težav ga lahko uživa večina ljudi, ki so občutljivi na kravje mleko.


Kozji sir
Sir iz kozjega mleka imajo specifičen, poln in bogat okus. Intenzivnost okusa se razlikuje glede na čas zorenja. Mlajši siri so bolj blagega okusa, starejši pa so po strukturi bolj suhi, po okusu pa močnejši in imajo značilen okus po kozjem.